PRIHAJA KMALU - mesečna spletna srečanja zdravljenja z zvokom, meditacij in poglabljanja vase

Vabljen/a na mesečna srečanja zdravljenja s kristalnimi posodami in meditacijami. Srečanja potekajo preko spleta, tako da se jih lahko udeleži vsak iz varnega zavetja svojega doma ali postelje. 

Zvok je močno orodje, ki ima vpliv na vse nivoje našega bitja. Med zvočnimi meditacijami v sebi ustvarimo prostor, znotraj katerega omogočimo, da se s sprostitvijo telesa in uma naravno sproži proces samo-zdravljenja. Na tak način se sprostijo psihične in fizične blokade, ki zaustavljajo pretok energije znotraj nas.

Univerzalno pravilo narave je, da se vse nagiba k harmoniji. Harmonično lahko živimo, ko so naše telo, misli, občutki in dejanja usklajeni s cikli narave in našimi notranjimi namerami; ko smo povezani z najglobljim delom sebe – svojo resnično esenco.

Zvok v naših telesih in srcih ustvarja harmonijo in hrani dušo – to so verjele že starodavne civilizacije, ki so frekvence uporabljale za prebujenje našega zavedanja in zdravljenje vseh oblik bolezni (mentalnih in telesnih).

Vibracija oziroma zvok se dotakne vseh delov našega bitja. Ne sprejemamo ga samo skozi svoja ušesa in slušno poslušanje, ampak pronica v čisto vsako celico našega telesa. Ritem vibracij blagodejno in harmonično vpliva na naraven ritem našega bitja in nas tako uglasi na našo izvorno vibracijo. 

Zvok vstopi v zdravilno enačbo iz različnih smeri: s pomočjo energijskega učinka vpliva na spreminjanje celičnih struktur; uglašuje biološke sisteme, da delujejo celostno; pomiri um in telo; učinkuje na čustveno raven ter posledično na nevrotransmiterje in nevtropeptide, ki pomagajo regulirati naš imunski sistem – našega notranjega zdravilca.

Ko je telo uravnovešeno in umirjeno; ko smo zasidrani v svojem jedru, vstopimo v stanje zavesti, iz katerega je dojemanje in opazovanje našega življenja bolj zdravo, zavestno, prisotno in sproščeno.

“Sound healing is like being in the ocean and letting waves wash over you, but here it's a wave of sound - like a wave of consciousness.”

DR. JOHN BEAULIEU

ZAKAJ KRISTALNE POSODE IN ZDRAVLJENJE Z ZVOKOM?

Skozi življenje smo tako osredotočeni na vidne dražljaje, da zvočnim dražljajem velikokrat odvzamemo njihovo pomembnost in vpliv na naše splošno psiho-fizično počutje. Zdravljenje z zvokom je tako eno izmed orodij, ki je najmanj izkoriščeno in najbolj pozabljeno, čeprav smo z njim dnevno v stiku in spada v kategorijo starodavnih oblik zdravljenj. 

Pitagora, boter zvočne medicine, je trdil: “Vsako božansko telo oziroma že vsak atom s svojim premikanjem ustvari določen zvok, svoj ritem in vibracijo. Vsi ti zvoki in vibracije oblikujejo univerzalno harmonijo, v kateri vsak element, ki ima svojo določeno funkcijo in karakteristiko, prispeva k delovanju enotne celote.” 

Zdravljenje z zvokom nam ne pomaga samo pri fizičnem zdravljenju in vzpostavljanju harmonije znotraj sistema um-telo, ampak nas tudi odpre in poveže s svojo resnično naravo. Ko smo čustveno in fizično usklajeni s to svojo resnično naravo – svojo esenco -, smo usklajeni z izvorno vibracijo. Zvok nam ponudi priložnost, da sebe ne dojemamo več kot samo omejen, ego-osnovan, telesno-usmerjen organizem, ampak nas poveže z našim duhom in božanskim.

Uporaba kristalnih posod za namen zdravljenja, ki so narejene iz kristala kamene strele in so uglašene na 432 Hz, sega že nekaj več tisočletij v preteklost.  Kristalne strukture posod oddajajo vibracije, ki utripajo v določenem nihanju. To nihanje s pomočjo procesa “uglaševanja” ter oscilacije spreminja in prenaša različne vzorce energije v naše polje um-telo sistema in z zvočnim valovanjem uravnoveša vse funkcije človeškega delovanja. Ker je človeško tkivo sestavljeno 70% iz vode in posledično kristalnih struktur, ima naše telo “resonančni potencial”, na katerega ima zvok kristalnih posod zaradi podobnih kvalitet močan in harmoničen vpliv. 

Zvok postane orodje celostnega zdravljenja in uresničitev vdiha – vdih pa je najbolj osnovna funkcija Življenja.

PROCES "UGLAŠEVANJA"

V 17. stoletju je danski znanstvenih Christian Huygens opazoval delovanje dveh ur z nihalom, ki sta bili na steni obešeni ena zraven druge. Na začetku sta se nihali premikali vsako po svoje, čez čas pa sta začeli nihali nihati v enakem ritmu in usklajeno. Ugotovil je, da se je “uglaševanje” zgodilo, ker se je močnejša ritmična vibracija enega predmeta projicirala na drug predmet s podobno vibracijo. Drugi predmet je začel s prvim vibrirati v resonanci.

Tudi ljudje čutimo vibracije in nihanja v svoji neposredni okolici in se nanje (nezavedno) odzivamo v ustrezni resonanci. Delovanje naše fiziologije in biologije se lahko s pomočjo različnih zvočnih valovanj, ki so ustvarjeni z zdravilnimi instrumenti in glasom, predrugačijo in uglasijo na svoje naravno in optimalno delovanje. 

Proces “uglaševanja” razkriva neomejen potencial, ki ga nosi zvok v obliki celostnega zdravljenja in zdravljenja na splošno. Namen zdravljenja ni samo najbolj očiten – biti fizično zdrav -, ampak tudi resonirati z valovanjem sebstva, življenja, vesolja, Boga. 

Zvok preoblikuje negativna, potlačena čustva in občutke v stanje psihološke umirjenosti, ki ima direkten in takojšen vpliv na našo fiziologijo. Ko se v našem telesu aktivira delovanje parasimpatičnega živčnega sistema, ki je odgovorno za sproščeno in mirno bivanje, se naše telo lažje samo-zdravi in celično obnavlja. Posledično se v sproščenem telesu vzpostavi harmonija na vseh nivojih. 

“Uglaševanje” lahko deluje samo na en nivo človeka, pogosto pa sočasno deluje na vseh: fizičnem, čustvenem, umskem in duhovnem. 

KAKO BODO MESEČNA SREČANJA POTEKALA?

Mesečna srečanja bodo potekala 3x mesečno ob isti uri – 20:30:

– zvočna meditacija s kristalnimi posodami vsak prvi in tretji četrtek v mesecu;

– skupna meditacija v tišini, kontemplacija na različne tematike, dihalne tehnike, vodeno sproščanje telesa vsako zadnjo nedeljo v mesecu.

Vsa srečanja bodo potekala preko spletne kamere in v Svetal spletni učilnici. Zaželeno je, da imaš dostop do kakršnekoli kamere (telefon, spletna, …), da se lažje povežemo in ustvarimo varno vzdušje znotraj skupine. 

Zvočne meditacije se bodo začele z uvodnim pozdravom in vodeno meditacijo, ki bo podlaga za nadaljnjo zdravljenje z zvokom. Zaradi kvalitete zvoka in boljšega prenosa zvoka svetujeva, da zvok poslušaš s slušalkami. Tvoja edina naloga bo, da si nameščen/a v udoben sedeč ali ležeč položaj, v katerem se boš lahko čimbolj sprostil/a. Med zvočno meditacijo bova v večini uporabljala kristalne posode iz kamene strele 432 Hz, glas in intuitivno petje, Koshi zvončke, ostale holistične instrumente. Na koncu vsakega zdravljenja z zvokom se nekaj trenutkov prepustimo popolni tišini in prisotnosti v tej tišini ter srečanje zaključimo s povezovanjem s telesom in dihanjem. Zvočna meditacija traja 50-75 minut, odvisno od dneva in potreb skupine.

Vsako zadnjo nedeljo v mesecu pa se bomo ob večerih srečali v skupni meditaciji v tišini. Prostor bo odprt za razna vprašanja udeležencev, različne dihalne tehnike, tehnike za sproščanje telesa, odpirali bomo različne téme glede življenja, raziskovanja svojega notranjega sveta, odnosov, zdravljenja, duhovnosti. Povezovanje posameznikov s skupnim namenom je močna izkušnja, ki nam da vedeti, da na poti raziskovanja nikoli nismo sami. Prav tako pa nas lahko podpre pri raziskovanju sebe in grajenju novega, bolj zavestnega načina bivanja.

OSTALE INFORMACIJE

IZMENJAVA: 21€/osebo (plačilo se izvede v roku 3 dni po prijavi)

KJE? Preko spleta iz varnega zavetja svojega doma. Vse ostale informacije prejmete po prijavi na svoj e-mail naslov.

KDAJ? PRIHAJA KMALU

 

Glavna srečanja bodo izvedena vsak prvi in tretji četrtek v mesecu ob 20.30 uri, skupna meditacija pa zadnjo nedeljo v mesecu ob 20.30 uri.

 
KAJ POTREBUJEŠ? Telefon ali računalnik (s kamero in zvočnikom), slušalke, udobna oblačila, prijetno in udobno okolje.
 
Klikni na spodnji gumb, izpolni spletni obrazec in se pridruži na mesečna srečanja zdravljenja z zvokom, meditacij in poglablja vase,
ali pošlji sporočilo na naslednjo številko in e-mail naslov:
 
031 810 979 ali info@svetal.si
 
PRIJAVA JE OBVEZNA, SAJ JE ŠTEVILO MEST OMEJENO.

Mnenja udeležencev zvočne meditacije

"Ko sem prišla nazaj iz tujine, sem bila nekoliko izgubljena in se nisem uspela povezati s sabo. Prvo delavnico, katero sem obiskala odkar sem v Sloveniji, je bila zvočna meditacija. Po tej delavnici se je v meni začelo spet nazaj odpirati tako kot v tujini. Lahko sem se povezala s seboj, svojim telesom in dušo. Dala sta mi nekaj, kar si sama v tistem trenutku nisem uspela oziroma bila zmožna dati. Priporočam terapijo vsem, ki v času selitve, službe, rutine, česarkoli drugega v življenju izgubijo povezavo/stik s seboj. Ne rabiš iti čez to sam, če imamo lepe duše kot sta Zala in Žiga, ki nam držita prostor, da pride ven vse, kar mora priti, in se lahko vrnemo nazaj k sebi. Neskončno sem in jima bom hvaležna za delo, ki ga opravljata."

"To je bilo moje čisto prvo srečanje s holističnim zvokom in mojo zavest je odpeljalo globlje, kot sem sprva pričakovala. Zala in Žiga sta nam priskrbela varen prostor za vso magičnost, ki je sledila. Edina stvar, ki sem jo morala storiti jaz, je bilo sprostiti se in zaupati."

"Ko te Zala in Žiga peljeta na popotovanje, se lahko srečamo sami s seboj na najgloblji ravni. Misli ugasnejo, telo se sprosti in tako duša končno zadiha. Ta čas, ki ga namenimo sami sebi, je ključ do samozdravljenja. Zaupaj in se prepusti."

"Ko sem se udeležil zvočne meditacije od Zale in Žige, me je pričarala njuna domača in lahkotna energija ter nasmešek. Takoj sem se počutil dobro in se lahko v zelo kratkem času sprostil. Presenečen sem bil nad roznolikostjo zvokov in stopnjevanjem - iz zvokov, ki so me ozemljili in postavili dober fundament, v frekvence oziroma vibracije, ki so ponesle v višje dimenzije in me centrirale v center. Hvala Žigi in Zali za to popotovanje."

“The entire cosmos is an ocean of vibration.”

ANCIENT INDIAN HOLLY MEN

Veseliva se srčnega raziskovanja in povezovanja s teboj!