INTUITIVNO PETJE

8.6.2024 ob 9h v Ljubljani

Vabljen/a na delavnico, kjer bomo prebujali stik s svojim izvornim izrazom in osvobajali svoj glas. Skozi različne tehnike bomo glas raziskovali v odnosu do vdiha-izdiha, telesa, notranjega doživljanja sebe in sveta. Spoznavali bomo različne nivoje našega bitja in iskali stik s svojim notranjim virom moči in Srca. V manjši skupini bomo gradili varnost, kjer bodo naši glasovi intuitivno tkali trenutno zgodbo doživljanja in peli pesmi življenja.

Glas je most med tišino in resnico, med praznino in izrazom, med umom in srcem. S svojim glasom izrazimo ali zamolčimo, kar čutimo v trenutku. Med tema dvema dejanjema ni velik razkorak. Loči ju samo spoznanje, ali si dovolimo oziroma ali se bojimo svoj glas uporabiti. 

Naše telo nosi spomin na vse, kar smo v preteklosti zamolčali; naše telo nosi spomin na odnos, ki so ga do našega izraza gojili naši starši, skrbniki, mentorji, učitelji, trenerji, sovrstniki, … Nekje globoko v sebi se svojega glasu mogoče celo sramujemo, ga zaničujemo, pomanjšujemo, ponižujemo. 

A slišimo tudi vzgib, ki nas vabi in kliče, da se tega osvobodimo. Da končno sprostimo svoje telo, globoko vdihnemo, se povežemo s Seboj in zapojemo pesem, ki je tako dolgo tlela v naših srcih. 

Delavnica INTUITIVNEGA PETJA je terapevtski prostor, ki ti ponudi stik s tistim, kar je v danem trenutku resnično znotraj tebe. Posvečena je iskanju stika s svojim telesom, vdihom in glasom – ker je to jedro, ki te sidra v življenje ter te vzpodbuja k pristnosti in prisotnosti. 

“Sound is the force of creation, the true whole. Music then, becomes the voice of the great cosmic oneness and therefore the optimal way to reach this final state of healing.”

H. I. KHAN

KAJ JE INTUITIVNO PETJE?

Intuitivno petje je petje, kjer ni postavljenih nobenih pravil. Je svoboden izraz naše notranje resnice, ki ne pozna jezika, oblike, žanra, pomena, lepega, grdega, pravilnega ali napačnega izražanja. Je zvok, skozi katerega naša duša intuitivno zrcali naš notranji svet doživljanja in vsega, kar se je znotraj tega zaklenilo, pa se skozi izrazni ples zvokov želi izraziti. Ne skozi besede in s pojmovanjem – samo z zvokom.

Intuitivno petje je popolno opuščanje kontrole in predajanje svoji resnici. Je vaja, kjer se učimo odprtosrčno povezati z vsemi našimi nivoji in to s pomočjo našega glasu izraziti. 

Ko smo v stiku z vdihom in izdihom, svojim telesom in gibom, se skozi celostno valovanje in skozi nas lahko prosto izrazi življenje. Tisto primarno, necenzurirano, transparentno, intuitivno in spontano življenje, ki je neomejeno in je naše bistvo. Brez pretvez in pretvarjanja vznikne zvok, ki je sam po sebi in v svoji naravi tako čist, nedolžen in popoln. 

KAKO BO DELAVNICA INTUITIVNEGA PETJA POTEKALA?

V uvodnem delu se bomo spoznali in postavili namen obiska delavnice. Pogovorili se bomo o svojih preprekah, dvomih in strahovih, ki jih čutimo v zvezi s svojim glasom in izrazom ter te napetosti ustrezno sprostili. Sledi krajša vodena meditacija, kjer bo vsak vzpostavil povezavo s svojim telesom, dihanjem, glasom in varnostjo znotraj ali zunaj sebe. To potrebujemo za nadaljnjo raziskovanje in sproščeno vstopanje v svoj avtentičen izraz. Da bi se lahko povezali s svojim glasom in se popolnoma odprli, moramo prvo poiskati povezavo z vdihom-izdihom, našim telesnim-gibalnim, čutnim-glasovnim delom in sinhronim valovanjem, ki se postopoma vzpostavi znotraj našega aparata.

Z različnimi nalogami in vajami, katerih namen je globlja povezava s samimi seboj in večanje zaupanja v lasten izraz, se bomo posamezno, v skupinah in na igriv način učili svobodne uporabe glasu in raziskovanja svojega jedra.

Ko bodo naša telesa in glas dodobra razgibani in utečeni, se bomo v zaključnem delu delavnice skupaj v krogu predali skupinskemu intuitivnemu ustvarjanju in petju. Ob spremljavi šamanskega bobna, kristalnih posod, kitare ali samo tišine (odvisno od želje in potrebe skupine) bo vsak izraz posameznika tvoril del celote, ki se bo v tistem trenutku izpel skozi skupno telo. Vsak, ki bo želel, bo dobil priložnost, da ob spremljavi in podpori drugih, intuitivno izrazi Sebe.

Po petju se bomo v zaključnem krogu z nežno meditacijo umirili, naredili skupinsko refleksijo in se na kratko pogovorili o svoji izkušnji. Med celotno delavnico bo med pogovornimi deli vedno odprt prostor za vsa vaša vprašanja.

Za delavnico ne potrebuješ nobenega predznanja, samo voljo do raziskovanja in ustvarjanja.

ZA KOGA JE DELAVNICA INTUITIVNEGA PETJA PRIMERNA?

Primerna je za ljudi, ki želijo:

 

 – raziskati svoj glas

 – spoznati svoj izraz in ga osvoboditi

 – postati bolj samozavestni v svojem izrazu

 – svoj zvok raziskovati na intuitiven in koherenten način

 – spoznati čustvene, miselne, energijske in telesne vidike, ki vplivajo na (ne)uporabo glasu

 – spoznati intuitivno petje

 – odpraviti energijske in čustvene blokade na področju glasu in izražanja

 – spoznati in razrahljati prepričanja, ki omejujejo svobodno izražanje

 – sprostiti svoje telo in lažje zadihati

 – začutiti moč v svojem izrazu

 – večjo pretočnost.

Ostale informacije

PRISPEVEK: 44€
KJE? v Ljubljani (lokacijo sporočim naknadno)
KDAJ? 8.6.2024 od 9h (trajanje cca. 90-120 minut)
KAJ POTREBUJEŠ? Udobna oblačila in steklenico vode. Za vse ostalo je poskrbljeno. 
 
Klikni na spodnji gumb, izpolni spletni obrazec in se pridruži na celodnevno delavnico intuitivnega petja,
ali pošlji sporočilo na naslednjo številko in e-mail naslov:
 
031 613 996 ali info@svetal.si
 
PRIJAVA JE OBVEZNA, SAJ JE ŠTEVILO MEST OMEJENO.

Mnenja udeležencev INTUITIVNEGA PETJA

O MENI

Delavnico bom vodila Zala Mlakar Agrež Javornik. Poleg terapevtskega znanja in dela je moje življenje že dolgo časa prepleteno z glasbo in njenimi zdravilnimi močmi. 

Svojo pot kot klasična glasbenica sem izpopolnila na Akademiji za glasbo v Ljubljani in pridobila naziv mag. prof. klasične kitare, kasneje pa sem kot zvočna terapevtka svoje znanje dopolnila na Sound Healing Academy v Londonu. 

Glasba je v moje življenje vedno vnašala neko vrsto uteho. Čutila sem, da me zvok poveže z nevidnim in moje telo navdahne z željo po življenju. Kar mi je klasična glasba, ki je lahko v svoji obliki zelo stroga, vnaprej oblikovana in določena, odvzela, mi je intuitivno petje in ustvarjanje holističnega zvoka to podarilo nazaj v desetkratni meri. 

Intuitivno petje me osvobaja in daje krila. Na veliko delavnicah sem videla in začutila, kako se človek sprosti, ko lahko svoj glas in delčke sebe skozi prost izraz osvobodi, in se na tak način poveže s Seboj in tistim pristnim, ki prebiva v vsakem izmed nas. Verjamem, da je glasba zdravilo, ki ne zdravi samo duše, ampak vse nivoje našega bitja. 

Veselim se srčnega raziskovanja in povezovanja s teboj!