INTUITIVNO PETJE

IZKUSTVENA DELAVNICA INTUITIVNEGA PETJA V ŽIVO

11.3.2023 ob 18:30 v prostorih Your Soul Time v Ljubljani

Vabljen/a na delavnico, kjer bomo svoj glas raziskovali v odnosu do vdiha-izdiha, telesa, notranjega doživljanja sebe in sveta ter se predajali intuitivnemu petju. Odpirali se bomo potencialu svojega izraza ter krepili zaupanje in povezavo s svojo intuicijo in srčnostjo. Spoznavali bomo različne nivoje sebe in jih skozi petje tudi sprejemali in uravnovešali. Na zabaven način bomo v rabo svojega glasu vnesli radost, ljubezen in sočutje. Vabljen/a na edinstveno potovanje zvoka svoje duše.

Glas je most med tišino in resnico, med praznino in izrazom, med umom in srcem. Je prvi instrument, ki ga uporabimo takoj, ko privekamo na svet in oznanimo, da smo vase prvič vdihnili zrak. Glas je del naše esence, povezava med našim notranjim in zunanjim svetom, čudovito orodje samospoznavanja in povezovanja z okoljem ter drugimi ljudmi. Z njim lahko izrazimo svojo resnico ali jo zamolčimo, pobožamo sočloveka ali ga ranimo.

Nekaterim ljudem pa se ob misli na izražanje svoje resnice, zakrči telo, naredi cmok v grlu ali celo v trenutku otrpnejo. Vsak naš odziv telesa, ki nas omejuje in pomanjšuje, je povezan z zapisi in zgodbami, ki jih hranimo v naši knjižnici nezavednega. Teh pogosto nismo vsadili sami, so pa čez čas postale del nas. 

Ni samoumevno, da imamo dober odnos s svojim glasom – vsak se ne rad izraža; vsak ne čuti, da lahko uporablja svoj glas, kot bi ga želel; in vsak ni ponosen na svoj glas oziroma izraz. Nekje globoko v sebi se ga sramujemo, ga zaničujemo, ponižujemo ali pa v sebi ne čutimo dovolj moči, da bi ga v določenih trenutkih uporabili.

“True prayer is neither a mere mental exercise nor a vocal performance. It is far deeper than that - it is spiritual transaction with the Creator of Heaven and Earth.”

C. SPURGEON

KAJ JE INTUITIVNO PETJE?

Intuitivno petje je petje, kjer ni postavljenih nobenih pravil. Je svoboden izraz naše notranje resnice, ki ne pozna jezika, oblike, žanra, pomena, lepega, grdega, pravilnega ali napačnega izražanja. Je zvok, skozi katerega naša duša intuitivno zrcali naš notranji svet doživljanja in vsega, kar se je znotraj tega zaklenilo, pa se skozi izrazni ples zvokov želi izraziti. Ne skozi besede in s pojmovanjem – samo z zvokom.

Intuitivno petje je popolno opuščanje kontrole in predajanje svoji resnici. Je vaja, kjer se učimo iti preko matrice uma in se popolnoma potopimo ter zasidramo v polje in zavest srca.

Ko smo v stiku z vdihom in izdihom, svojim telesom in gibom, se skozi celostno valovanje in skozi nas lahko prosto izrazi življenje. Tisto primarno, necenzurirano, transparentno, intuitivno in spontano življenje, ki je neomejeno in je naše bistvo. Brez pretvez in pretvarjanja vznikne zvok, ki je sam po sebi in v svoji naravi tako čist, nedolžen in popoln. 

KAKO BO DELAVNICA INTUITIVNEGA PETJA POTEKALA?

V uvodnem delu se bomo spoznali in postavili namen obiska delavnice. Pogovorili se bomo o svojih preprekah, dvomih in strahovih, ki jih čutimo v zvezi s svojim glasom in izrazom, ter te napetosti ustrezno sprostili. Sledi krajša meditacija, kjer bo vsak vzpostavil povezavo s svojim glasom in varnostjo znotraj in zunaj sebe. To potrebujemo za nadaljnjo raziskovanje in sproščeno vstopanje v svoj avtentičen izraz. Da bi se lahko povezali s svojim glasom in se popolnoma odprli, moramo prvo poiskati povezavo z vdihom-izdihom, našim telesnim-gibalnim, čutnim-glasovnim delom in sinhronim valovanjem, ki se postopoma vzpostavi znotraj našega aparata. 

Z različnimi nalogami in vajami, katerih namen je globlja povezava s samimi seboj in večanje zaupanja v lasten izraz, se bomo posamezno, v skupinah in na igriv način učili svobodne uporabe glasu in raziskovanja svojega jedra.

Ko bodo naša telesa in glas dodobra razgibani in utečeni, se bomo v zaključnem delu delavnice skupaj v krogu predali skupinskemu intuitivnemu ustvarjanju in petju. Ob spremljavi šamanskega bobna, kristalnih posod ali samo tišine (odvisno od želje in potrebe skupine) bo vsak izraz posameznika tvoril del celote, ki se bo v tistem trenutku izpel skozi skupno telo. Vsak, ki bo želel, bo dobil priložnost, da ob spremljavi in podpori drugih, intuitivno in brez sramu izrazi svojo trenutno resnico. 

Po petju se bomo v zaključnem krogu z nežno meditacijo umirili, naredili skupinsko refleksijo in se na kratko pogovorili o svoji izkušnji. Med celotno delavnico bo med pogovornimi deli vedno odprt prostor za vsa vaša vprašanja. 

Za delavnico ne potrebuješ nobenega predznanja, samo voljo do raziskovanja in ustvarjanja. 

ZA KOGA JE DELAVNICA INTUITIVNEGA PETJA PRIMERNA?

Primerna je za ljudi, ki želijo:

 

 – raziskati svoj glas

 – spoznati svoj izraz in ga osvoboditi

 – postati bolj samozavestni v svojem izrazu

 – svoj zvok raziskovati na intuitiven in koherenten način

 – spoznati čustvene, miselne, energijske in telesne vidike, ki vplivajo na (ne)uporabo glasu

 – spoznati intuitivno petje

 – odpraviti energijske in čustvene blokade na področju glasu in izražanja

 – spoznati in razrahljati prepričanja, ki omejujejo svobodno izražanje

 – sprostiti svoje telo in lažje zadihati

 – začutiti moč v svojem izrazu

 – večjo pretočnost.

Ostale informacije

IZMENJAVA: 44€/osebo (plačilo se izvede z nakazilom pred dogodkom)
KJE? Prostori Your Soul Time v Ljubljani (Litostrojska cesta 40, 1000 Ljubljana)
KDAJ? 11.3.2023 ob 18:30
KAJ POTREBUJEŠ? Udobna oblačila in steklenico vode. Za vse ostalo je poskrbljeno. 
 
Klikni na spodnji gumb, izpolni spletni obrazec in se pridruži na delavnico intuitivnega petja,
ali pošlji sporočilo na naslednjo številko in e-mail naslov:
 
031 810 979 ali info@svetal.si
 
PRIJAVA JE OBVEZNA, SAJ JE ŠTEVILO MEST OMEJENO.

O MENI

Delavnico bom vodila Zala Mlakar Agrež Javornik. Poleg terapevtskega znanja in dela je moje življenje že dolgo časa prepleteno z glasbo in njenimi zdravilnimi močmi. Svoje osnovno znanje sem pridobila na Akademiji za glasbo kot študentka magisterija klasične kitare, ter ga nadgradila s študijem zvočne terapije in holističnega zvoka na Sound Healing Academy v Londonu. 

Intuitiven in holističen zvok mi je kot terapevtsko orodje ali samo kot svobodno izražanje zelo blizu. Brez postavljenih pravil in omejevanj je izraz duše, ki sledi intuitivnemu, popolnoma čist in nedolžen. 

V njem sem našla tisto, kar mi je pristop učenja klasične glasbe nekoč vzel – svobodo, celovitost in napolnjenost.

 

Intuitivno petje je zame točno to. Osvobodi me in poveže s svojo esenco, s svojim srcem. Skozi zvok lahko ljudem predam delček sebe, ki je hkrati delček nečesa večjega – življenja samega. Vedno, ko se izražam na tak način, je prisoten občutek popolne mirnosti in radosti. 

Veselim se srčnega raziskovanja in povezovanja s teboj!