Zdravljenje
z zdravilnim zvokom

Uglasi svoje telo s svojo Izvorno esenco in prebudi naravno inteligenco,

ki znotraj tebe vibrira v vsakem trenutku

Celotno življenje je ocean

vibracij.

Zdravljenje telesa z zvokom je starodavna tehnika, ki so jo uporabljali že tisoče let pred nami. Starodavne civilizacije so vedele, da vibracija in zvok pomembno vplivata na vzpostavitev ravnovesja v telesu. 

Zvok v naših telesih in srcih ustvarja harmonijo in hrani dušo, njegova vibracija pa se dotakne vseh delov našega bitja. Ne sprejemamo ga samo skozi svoj slušni aparat, ampak pronica v čisto vsako celico našega telesa. Naraven ritem vibracij blagodejno in harmonično vpliva na naraven ritem našega bitja in nas tako uglasi na našo izvorno matrico. 

Zvok ima svojo valovno dolžino, frekvenco in moč. Živimo v svetu, kjer vse valovi. Vsaka vibracija je zvok, in ni nivoja, ki se ga zvok ne bi dotaknil. Zato je zvok, ki ga izberemo z namero, lahko zelo močno orodje za samo-zdravljenje, regeneracijo in globoko sprostitev. 

Zvočna masaža/terapija je predaja zdravilnim zvokom in vibracijam, ki jih proizvedejo holistični instrumenti in človeški glas. Zakaj zdravilen zvok? Ker uporabljava instrumente, ki so uglašeni na 432 Hz – to je frekvenca, ki znanstveno dokazano sinhronizira celice v homeostazo. 

Izbrane metode in tehnike slonijo na védenju, da zvok in vibracija direktno vpliva na psihofizično stanje človeka. Lahko se osredotočiva na specifično fizično točko v telesu, kjer imaš akutne ali kronične bolečine, lahko se posvetiva umirjanju uma, čustvenemu opuščanju zastalih energijskih blokad v telesu ali samo globoki sprostitvi in vzpostavljanju ravnovesja v telesu. Individualna zvočna meditacija daje prednost celostnemu zdravljenju človeka.

Zvok vstopi v zdravilno enačbo iz različnih smeri: s pomočjo energijskega učinka vpliva na spreminjanje celičnih struktur; uglašuje biološke sisteme, da delujejo celostno; pomiri um in zato tudi telo; učinkuje na čustveno raven ter posledično na nevrotransmiterje in nevtropeptide, ki pomagajo regulirati naš imunski sistem – našega notranjega zdravilca. Skozi zvočno terapijo uporabljamo principe resonance, sinhronizacije in vibracije za ustvarjanje dolgoročnih sprememb na vseh nivojih bitja.

Kot aktiven poslušalec/poslušalka boš v sproščenem položaju ležal/a in z zaprtimi očmi prisluhnil/a glasu in zvokom, ki te bodo skozi dihalne vaje, uvodno meditacijo ali samo vodenim sproščanjem telesa vodili k sebi. Metodo in tehniko izbereva po spontani energijski diagnostiki in kratkem uvodnem pogovoru. Zvočna meditacija je tako popolnoma prilagojena tvojim potrebam in nameri.

Odpri in podpri

izvorna znanja znotraj

sebe.

KAKO ZVOČNA MASAŽA/TERAPIJA POTEKA?

Zvočna masaža/terapija je neboleč postopek in poteka v več nivojih. Kakšno je zaporedje teh delov in katere tehnike so izbrane je odvisno od vsakega posameznika. Terapija je vedno in popolnoma prilagojena tvojim potrebam in ne deluje po ustaljeni šabloni.

Zvočna masaža/terapija poteka v naslednjih okvirjih:

  • pogovor (navezovanje stika, zaupanje namere za terapijo)
  • meditacija in vodeno dihanje (vstopanje v meditacijo in v stik s seboj, vodeno dihanje za lažjo sprostitev)
  • zvočna masaža/terapija
  • pogovor (deljenje izkušnje, usmeritve, terapevtska pomoč, vprašanja)

Vibracije na fiziološki ravni spodbudijo celice, da se postavijo nazaj v svoj ritem in tako z vsakim ustvarjenim zdravilnim zvokom uravnovesijo celoten organizem v svoje prvotno stanje delovanja. Z uporabo ritma in frekvence omogočimo, da se premaknemo z našega normalnega beta stanja (budno stanje) v alfa (sproščena zavest, vstopna točka v globlja stanja zvesti) in dosežemo celo theta (meditativno stanje) in delta stanje (spanje).

Po koncu zvočnega uglaševanja boš imel/a dovolj časa za počitek in prizemljitev. 

Marsikomu se zgodi, da med masažo/terapijo zaspi ali zares samo globoko zaplava v sebe. S tem ni nič narobe. Tudi če med samim procesom zaspiš, bo učinek zvočne masaže/terapije enako močan in transformativen. Pred in po terapiji se je priporočeno hidrirati, učinek terapije pa boš lahko čutil/a še nekaj dni po samem procesu. Bodi nežen/nežna s seboj in si daj dovolj časa, da izkušnjo ponotranjiš in integriraš.

Zvočno masažo/terapijo ponujava v obliki individualnega tretmaja, tretmaja za par ali večje skupine. Pri prijavi si lahko izbereš prisotnost enega ali obeh terapevtov. Pri izbiri prisotnosti obeh terapevtov terapija deluje multiplicirano.
Pri izbiri prisotnosti obeh terapevtov terapija deluje multiplicirano.

Pozitivni učinki zvočne masaže/terapije

PROCES "UGLAŠEVANJA"

V 17. stoletju je danski znanstvenih Christian Huygens opazoval delovanje dveh ur na nihalo, ki sta bili na steni obešeni ena zraven druge. Na začetku sta nihali vsake ure premikali vsako po svoje, čez čas pa sta začeli nihati v enakem ritmu in usklajeno. Ugotovil je, da se je “uglaševanje” zgodilo, ker se je močnejša ritmična vibracija enega predmeta projicirala na drug predmet s podobno vibracijo. Drugi predmet je začel s prvim vibrirati v resonanci.

Tudi ljudje čutimo vibracije in nihanja v svoji neposredni okolici in se nanje (nezavedno) odzivamo v ustrezni resonanci. Delovanje naše fiziologije in biologije se lahko s pomočjo različnih zvočnih valovanj, ki so ustvarjeni z zdravilnimi instrumenti in glasom, predrugačijo in uglasijo na svoje naravno in optimalno delovanje. 

Proces “uglaševanja” razkriva neomejen potencial, ki ga nosi zvok v obliki celostnega zdravljenja in zdravljenja na splošno. Namen zdravljenja ni samo najbolj očiten – biti fizično zdrav -, ampak tudi resonirati z valovanjem sebstva, Življenja, Vesolja, Boga. 

Zvok lahko negativna, potlačena čustva in občutke preoblikuje v stanje psihološke umirjenosti, ki ima direkten in takojšen vpliv na našo fiziologijo. Ko se v našem telesu aktivira delovanje parasimpatičnega živčnega sistema, ki je odgovorno za sproščeno in mirno bivanje, se naše telo lažje samo-zdravi in celično obnavlja. Posledično so nam v sproščenem telesu lažje dostopna tudi višja stanja zavesti in notranja harmonija. 

“Uglaševanje” lahko deluje samo na en nivo človeka, pogosto pa sočasno deluje na vseh: fizičnem, čustvenem, umskem in duhovnem. 

KAJ PA SKUPINSKE ZVOČNE MEDITACIJE?

Skupinska zvočna meditacija je namenjena vsakomur, ki to začuti in si želi vzpostaviti globlji stik s seboj. Pred prihodom ne potrebuješ nobenega predznanja ali priprav, lahko pa izbereš namen za prihod in učinek usmeriš v določen cilj.

Izvajajo se v manjših skupinah ter so skoraj vedno tematsko obarvane, variirajo pa glede na potrebe po podpori v določenem obdobju. Tako se lahko tematika in namen iz meseca v mesec razlikuje – od zdravja do miru, blaginje, radosti, ranljivosti, vzpostavljanja harmoničnih odnosov, praznovanje polne ali prazne lune in podobno.

Med zvočnim porajanjem igrava na različne instrumente, ki so uglašeni na 432 Hz: kristalne kvarc posode, šamanske bobne, dežno palico, glas, zvončke, ropotuljice in ostale holistične instrumente. Med dogodkom oba kroživa med obiskovalci in zvok ponudiva še od bližje, da je izkušnja polnejša in bolj osebna. Posameznik bo v skupini prejel, kar mu je v tistem trenutku namenjeno.

Tako individualna kot skupinska zvočna zdravljenja zagotavljajo blagodejne učinke na naše psihofizično stanje.

Mnenja udeležencev zvočne meditacije

"Ful dobra izkušnja. Res. Hvala vama. Sploh after effect je bil fe-no-menalen. Dobila sem tako močno razstrupljanje, kljub temu, da igram sama zelo pogosto te instrumente in se naj bi razstrupljanje dogajalo že v meni. Tisti večer po obisku zvočnega potovanja sem zelo malo spala, ker sem se celo noč potila. Čutila sem, da so strupi šli na polno ven iz mene. Hkrati pa so se mi misli končno malo zbistrile, ker so bile pred tem kar kaotične. Hvala za vajino energijsko čiščenje, za jasnost in za razstrupitev mojega telesa. Keep it up."

"To je bilo moje čisto prvo srečanje s holističnim zvokom in mojo zavest je odpeljalo globlje, kot sem sprva pričakovala. Zala in Žiga sta nam priskrbela varen prostor za vso magičnost, ki je sledila. Edina stvar, ki sem jo morala storiti jaz, je bilo sprostiti se in zaupati."

"Nikoli prej še nisem slišala za zvočno meditacijo, a takoj po prebranem opisu dogodka sem vedela, da je to nekaj, kar moram preizkusiti. In res, moja duša še nikoli ni tako mirno in sproščeno "plavala" okoli, kot takrat. Vsi ti zvoki in različne frekvence tvoje telo popeljejo v čisto nek drugi svet. Lahko bi rekla, da breztežno lebdiš nad tlemi in samo pustiš, da Zala in Žiga opravita svojo čarovnijo. Njuna glasova tako lepo dopolnjujeta instrumente ... Popolnoma sem bila prevzeta z občutkom varnosti in sprejetosti, povezanosti z vsemi ostalimi v prostoru in času. Zvočna meditacija je zares ena magična izkušnja."

"Ko te Zala in Žiga peljeta na popotovanje, se lahko srečamo sami s seboj na najgloblji ravni. Misli ugasnejo, telo se sprosti in tako duša končno zadiha. Ta čas, ki ga namenimo sami sebi, je ključ do samozdravljenja. Zaupaj in se prepusti."

"Ko sem se udeležil zvočne meditacije od Zale in Žige, me je pričarala njuna domača in lahkotna energija ter nasmešek. Takoj sem se počutil dobro in se lahko v zelo kratkem času sprostil. Presenečen sem bil nad roznolikostjo zvokov in stopnjevanjem - iz zvokov, ki so me ozemljili in postavili dober fundament, v frekvence oziroma vibracije, ki so ponesle v višje dimenzije in me centrirale v center. Hvala Žigi in Zali za to popotovanje."

"Čudovita in nepozabna izkušnja zvočne meditacije. Zala in Žiga pričarata s svojo krasno energijo varen in topel ambient, kjer se zares lahko sprostiš, odmisliš vse ter se prepustiš, da te nese zvok. Hvala vama. Toplo priporočam."

Za prijavo ali več informacij o individualnih zvočnih masažah/terapijah pokliči na številko 031-810-979

ali se prijavi s klikom na spodnji gumb.