Klic

3.9.2022 ob 18h v prostorih Višje Vibracije v Ljubljani

Vabljeni na dogodek “KLIC”, kjer bomo ritualno spili kakav, uživali v živem šamanskem bobnanju, se skozi vodeno meditacijo povezali s seboj in krogom ter skozi zaveden gib izrazili svoje bitje. Dogodek bomo soustvarjali prijatelji Martina Borščak (RITUALNICA), Manuel Wedra (SINERGIA), Zala in Žiga Mlakar Agrež Javornik (SVETAL). Vsi čutimo, da je ritual pomemben del našega vsakdana in življenja v točno tem prostoru in času, zato želimo delček svojega srca in ustvarjanja podeliti s teboj!

Vsak izmed nas slej kot prej začuti notranji klic in le redka pogumna srca zberejo moč ter prisluhnejo šepetu, ki nas kliče domov. Ta klic nas vabi v notranje raziskovanje sebe, odkrivanje slojev človeškosti, povezovanje s svetom, opuščanje starega, prežvečenega in vstopanje v srčiko življenja. 

Rituali so od nekdaj ustvarjali priložnost, kjer so se ljudje lahko povezali sami s seboj, z ljudmi, naravo in božanskim. Izrazni ples, prizemljena glasba ritmov bobna, povezovanje z naravnimi elementi in uživanje v danem trenutku so od nekdaj peljali v stanja, kjer ni bilo prostora za misli in dramo uma. V tem stanju samo si – eno z vsem stvarstvom, močno zakoreninjen v srcu, sebi in svetu.

KAKO BO RITUAL POTEKAL?

Po prihodu vseh udeležencev se bomo posedli v krog. Vsak posameznik bo pred seboj dobil šalčko z ritualnim kakavom. Skozi vodeno meditacijo bomo vzpostavili povezavo s seboj ter ostalimi v prostoru. Povezali se bomo s svojim bitjem in srcem, esenco kakava, elementi in svojim telesom. 

Po povezovanju s kakavom sledi čutno in zavedno pitje kakava. Predajali se bomo njegovi barvi, okusu, vonju, energiji in čutili, kaj se dogaja znotraj našega telesa. Sprejemali bomo njegove danosti in zaznavali njegove kvalitete. 

Ko bomo v polnosti povezani s svojim telesom in ko bo kakav napolnil telo s srčnostjo, se bomo z mehkim in vodenim povabilom v gib začeli intuitivno in zavedno premikati. Naša telesa bodo ob nežni glasbi postala prevodniki in izrazi naših notranjih svetov in trenutnega doživljanja.

Energijski naboj znotraj nas se bo stopnjeval. Ritmično udarjanje po šamanskih bobnih in uporaba drugih zdravilnih zvokov nas bo podprla pri popolni predaji svojemu izrazu in prežetosti s trenutkom. Um bo utišan, telo v gibu in srce polno Sebe. 

Po ekstazi in notranji napolnjenosti sledi del, kjer vstopimo v umiritev, prizemljitev in integracijo. Sede ali leže bomo svojo energijo priklicali nazaj v svoje energijsko polje, se zahvalili in zaključili s sklenitvijo kroga.

NEKAJ O RITUALNEM KAKAVU

Ritualni kakav, ki ga uporabljamo pri kakavovem obredu, je drugačen od kakava, ki je v prosti prodaji. Gre za organski, presni 100% kakav, uvožen iz dežel južne Amerike, najpogosteje od lokalnih družin, ki se že od nekdaj ukvarjajo s pridelovanjem ritualnega kakava. Narejen je po tradicionalni recepturi, z namero uporabe v kakavovem obredu.

Kakav je od nekdaj veljal za izjemno sveto substanco, katerega so prvotno smeli uživati le bogovi, plemstvo in svečeniki. Kasneje so tradicionalno čokoladni eliksir smele pripravljati le ženske v plemenih, saj se je znanje o tem, kako pripraviti zrna kakavovca, prenašalo in ohranjalo le med ženskami. Veljal je za eliksir zdravja. 

Kakav nas ljubeče vodi nazaj v Srce, podpre notranji proces preobrazbe ter nas poveže z notranjo modrostjo. Določene aktivne sestavine, ki jih ritualni kakav naravno vsebuje, sprožajo občutke sreče, ljubezni in harmonije, zato ga imenujemo tudi “Odpiralec src”.  V nas sproži občutke prizemljenosti, emocionalnega zadovoljstva, povezanosti z vsem in spodbuja ugodje na vseh nivojih. Lahko deluje tudi kot afrodiziak. 

 

Obredno pitje kakava nam pomaga, da se povežemo sami s seboj, z naravo in z vrnitvijo v svoje srce. Na nežen način v nas sproži transformacijske procese, ki se lahko nadaljujejo še dolgo po obisku obreda s kakavom.

ZA KOGA JE DOGODEK PRIMEREN?

Primeren je za ljudi, ki:

– iščejo globlji stik s seboj v tem svetu;

– se želijo povezati s sveto rastlino kakava ter izkusiti njegovo moč in energijo;

– želijo opustiti stare energije, čustvene blokade, vzorce in vstopiti v nov način bivanja;

– želijo začutiti energijo ljubezni, povezanosti in pripadnosti s seboj in vsem;

– se želijo globinsko sprostiti in regenerirati;

– želijo aktivirati svoje Srce in začutiti notranjo napolnjenost;

– želijo spoznati svoj gib in izraz;

– bi se radi naučili zaupati sebi;

– si želijo doživeti ritme več šamanskih bobnov v živo;

– želijo prebuditi svojo notranjo resnico;

– želijo dvigniti svoj nivo življenjske energije;

– prizemljiti svoj srčen namen in ga začeti živeti.

Ostale informacije

PRISPEVEK: 55€/osebo (svoje mesto rezerviraš z nakazilom pred dogodkom)
KJE? Prostori Višje Vibracije v Ljubljani (Cesta Andreja Bitenca 68, 1000 Ljubljana)
KDAJ? 3.9.2022, od 18:00 do 20:00
 
KAJ POTREBUJEŠ? Udobna oblačila in steklenico vode. Za vse ostalo bo poskrbljeno. 
 
Klikni na spodnji gumb, izpolni spletni obrazec in se nam pridruži na obredno povezovanje s kakavom in seboj,
ali pošlji sporočilo na naslednje številke ali e-mail naslove:
 
069 721 693 ali info@svetal.si – Zala in Žiga (SVETAL)
031 814 725 ali martina.ritualnica@gmail.com – Martina (RITUALNICA)
069 758 247 ali info@sinergia.com – Manuel (SINERGIA)
 
PRIJAVA JE OBVEZNA, SAJ JE ŠTEVILO MEST OMEJEN!

Z VAMI BOMO:

MANUEL WEDRA – SINERGIA

Pred leti je prišel v kontakt z raznimi oblikami alternativnega zdravljenja. Iz tega prostora prihaja močan klic po predaji podpore pri povezovanju s seboj, svojim bitjem, srcem. Vonj in vibracija kakava v njem vzbudita občutek, da je prišel domov. Na delavnici bo doprinos z meditacijo in vodenjem kakao obreda, bobnanjem in držanjem prostora. Deluje tudi s skupnostjo Sinergia, ki prireja plesne dogodke in retreat-e z zavestno noto na različnih lokacijah po Sloveniji. Bitje, ki drugim bitjem pravi, da smo svetilniki, a je včasih skromen s svojim močnim sijajem. Energetski doprinos, generator.

MARTINA BORŠČAK – RITUALNICA

Njena komunikacija je dotik. Iz klica po predaji le tega deluje v salonu z(a) dušo Ritualnica, kjer predaja veščine zavestnega dotika. Izvaja obrazne tretmaje, kjer se prilagodi vsakemu posamezniku. Skrbno izbere rastline in ostale naravne materiale, ki nam jih ponuja Mama Zemlja in z njimi v popolni podpori tega kar nudijo, ustvarja rituale. Pravi da ne masira, ampak pleše po koži. Njen doprinos na delavnici bo meditacija, ki nas bo pripeljala v svoje telo in nam omogočila svobodo lastnega giba, šamansko bobnanje ter držanje prostora.

ZALA IN ŽIGA MLAKAR AGREŽ JAVORNIK – SVETAL

Zala in Žiga Delujeta pod imenom Svetal in po celotni Sloveniji kot celostna terapevta izvajata transmisije, zvočne kopeli, Reiki terapije in psihoterapije. Kmalu bosta odprla svoj tempelj v Ljubljani, kjer bosta izvajala svoje storitve. Zvočne terapije, ki jih vodita na tedenski ravni, so prava energetska poslastica. Njun klic prihaja iz srca po predaji čiste ljubezni, brez da bi kaj hotela v zameno. Na delavnici bosta doprinos s svojimi reiki tehnikami, držanju prostora, šamanskim bobnanjem, petjem in obredom svetega kadiljenja. Sta močan energetski naboj in preživljanje časa v njuni bližini je blagoslov.

Veselimo se srčnega povezovanja s teboj!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *