Začuti

10.6.2022 ob 18:00 v Nataraja Studiu v Ljubljani

Vabljeni na izkustveno delavnico ZAČUTI, kjer se bomo z zavestnim dotikanjem obraza povezali s seboj ter dovolili zvoku, da globinsko prodre v naše celice in jih uravnovesi. Zavesten dotik bo vodila Martina Borščak, ki deluje pod imenom RITUALNICA, zvočni del pa bosta ustvarjala Zala Javornik in Žiga Mlakar Agrež, ki delujeta pod imenom SVETAL.

Delavnica bo razdeljena na 2 dela – prvi del je namenjen zavestnemu dotiku, drugi del pa zdravljenju z zvokom, odpiranju višjim stanjem zavesti in tišini. Ta dva sklopa se bosta med seboj nemoteno povezovala ter se skozi dogodek stkala v edinstveno izkušnjo.

O ZAVESTNEM DOTIKU

Dotik je prva stvar, ki jo občutimo, ko s krčem pridemo na svet. Pomembno je, kakšen je. Je nasilen, je nežen, je spoštljiv; poboža ali udari?

 

Dotik vedno nosimo s seboj. In edino pri samodotiku ga čutimo v obe smeri – se dotikamo, smo dotaknjeni -, dajemo in prejemamo hkrati.

 

Svojega dotika se moraš od začetka navaditi. Je tvoj, pa je dostikrat tako tuj. Opazuj se, kako si umivaš obraz, lase in telo; kako nežen ali grob je tvoj dotik in spoznal/a boš, kako in koliko se spoštuješ… Želiš iz sebe nekaj sprati, ali se le nežno pobožaš in se zahvališ koži, da tako lepo skrbi zate.

 

Koža je naš največji organ in dotik naš največji učitelj. Spoznaj ju. Spoznaj ju med seboj, da se končno vzljubita in zaplavata v čarovnijo celostnega bitja.

ZDRAVLJENJE Z ZVOKOM

V obdobju tisočerih informacij, ki jih sprejmemo iz okolja skozi svoja čutila v intimo našega bitja, je izbira zunanjih dražljajev zelo pomembna za blaginjo življenja.

 

Zdravljenje teles z zvokom je starodavna tehnika, ki so jo uporabljali že tisoče let pred nami. Starodavne civilizacije so vedele, da vibracija in zvok pomembno vplivata na sprostitev ter vzpostavitev ravnovesja v telesu. Ko smo uravnovešeni znotraj telesa, smo bližje svoji resnici, intuiciji in viru življenjske energije.

 

Na delavnici »Začuti« se bomo s pomočjo zvoka uglasili s svojimi telesi in vstopili v popolno mirovanje. Obrnili se bomo proti sebi in svojim trenutnim telesnim potrebam. Tako bomo ustvarili prostor, kjer se bodo ugasnile dnevne skrbi in misli, telesa pa napolnila in postala bolj pretočna.

 

Med zvočno meditacijo sproščeno ležimo ali sedimo na blazinah. Prisluhnemo zvokom, opazujemo in čutimo, kaj se dogaja znotraj nas. Naša zaznava se med prepuščanjem zdravilnim zvokom poglobi in postane subtilnejša – pripelje nas bližje k sebi.

 

V stanju notranjega miru, ki ga dosežemo z vibracijami holističnih instrumentov in glasu, se bo sprožil proces samozdravljenja, dosegljiva pa nam bodo tudi globlja stanja zavesti. Med ustvarjanjem uporabljava razne instrumente, ki predstavljajo različne naravne elemente in podpirajo vse spektre bitja: šamanski boben, ropotuljice, dežna palica, zvončki, kristalne posode uglašene na 432 Hz, kitaro, vokal in druge.

 

Ti instrumenti ustvarjajo vibracije, ki blagodejno vplivajo na naše psiho-fizično stanje, sproži se proces razstrupljanja, sprostijo se nekatere čustvene in energijske blokade, telo poveča svoj energijski kanal in postane bolj pretočno, začutimo lahko izboljšan stik s seboj.

 

Vibracije na fiziološki ravni spodbudijo celice, da se postavijo nazaj v svoj ritem in tako z vsakim ustvarjenim zdravilnim zvokom uravnovesijo celoten organizem v svoje prvotno stanje delovanja. Z uporabo ritma in frekvence omogočimo, da se premaknemo z našega normalnega beta stanja (budno stanje) v alfa (sproščena zavest, vstopna točka v globlja stanja zvesti) in dosežemo celo theta (meditativno stanje) in delta stanje (spanje).

 

Živimo v svetu, kjer vse valovi. Vsaka vibracija je zvok in ni nivoja, ki se ga zvok ne bi dotaknil. Zato je zvok z izbrano namero zelo močno orodje, saj nam v naše življenje prinese darilo globoke sprostitve, samozdravljenja in odprtosti duha.

Ostale informacije

PRISPEVEK: 66€/osebo (plačilo se izvede z nakazilom pred dogodkom)
KJE? Nataraja Studio v centru Ljubljane (Resljeva cesta 1, 1000 Ljubljana)
KDAJ? 10.6.2022, od 18h do 20h
KAJ POTREBUJEŠ? Udobna oblačila in steklenico vode. Za vse ostalo je poskrbljeno. Na dogodku prejmeš tudi doma izdelano olje, ki ga bomo uporabljali pri dotiku.
 
Klikni na spodnji gumb, izpolni spletni obrazec in se nam pridruži na delavnico,
ali pošlji sporočilo na naslednjo številko in e-mail naslov:
 
069 721 693 ali info@svetal.si
 
PRIJAVA JE OBVEZNA, SAJ JE ŠTEVILO MEST OMEJENO.

O izvajalcih

O Martini:

Martina je ustanoviteljica kozmetičnega studia z(a) dušo Ritualnica, s 17. leti delovnih izkušenj na področju kozmetičnega in nekirurškega energetskega kristalnega lifting obraza. Znanje je pridobivala doma in v tujini, z leti pa je razvila samomasažo obraza z zavestnim dotikom. Zagovarja pomembnost samodotika, kjer se vsakdo lahko poglobi vase in tako spozna svoj obraz in svojo dušo.

 

O Žigu in Zali:

Žiga in Zala sta celostna terapevta, ki svoj namen uresničujeta skozi zdravljenje z zvokom, energijsko terapijo, psihoterapijo in celostno podporo sočloveku.

 

V zvoku čutita ogromno zdravilno in povezovalno moč. Ker je dejansko vsaka vibracija zvok, ni nivoja, ki se ga zvok ne bi dotaknil. Tako kot prehrana je tudi zvok lahko zdrav ali nezdrav, učinek, ki ga ima na nas, pa je prav tako podoben.

 

Med zvočnimi meditacijami se Zala in Žiga energijsko povežeta s celotno skupino in intuitivno začutita tako individualne kot tudi potrebe skupine. Vsak zvok, ki je izbran, je ustvarjen z namenom podpore.

 

Njuna vizija je opolnomočiti ljudi, da se zavejo in spoznajo sebe ter sledijo svojemu notranjemu poslanstvu. Verjameta, da notranji mir in preseganje človeške podzavestne pogojenosti nista rezervirani samo za izbrane posameznike, ampak sta na razpolago vsakemu posamezniku, ki si tega zaželi in je vase pripravljen vlagati energijo in čas.

Veselimo se srčnega povezovanja s teboj!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *