Zvok tišine, gibanje miru

5.6.2022 ob 18:00 v Nataraja Studiu v Ljubljani

Vabljeni na izkustveno delavnico ZVOK TIŠINE, GIBANJE MIRU, kjer se bomo z zavestnim gibanjem in dihanjem povezali s svojimi telesi ter dovolili zvoku, da globinsko prodre v naše celice in jih uravnovesi. Gibalni del bo vodil Nace Janežič, ki deluje pod imenom SVOBODA GIBANJA, zvočni del pa bosta ustvarjala Zala Javornik in Žiga Mlakar Agrež, ki delujeta pod imenom SVETAL.

Delavnica bo razdeljena na 3 dele – prvi in zadnji del je namenjen zavestnemu gibu, povezovanju s telesom in dihom, srednji del pa je namenjen zdravljenju z zvokom, odpiranju višjim stanjem zavesti in tišini. Ti trije sklopi se bodo med seboj nemoteno povezovali ter se skozi delavnico stkali v edinstveno izkušnjo.

O ZAVESTNEM GIBANJU

Preko zavestnega gibanja se izboljšuje zaznavanje in občutenje lastnega telesa, njegovih sporočil in potreb, hkrati pa tudi natančnejše prepoznavanje dražljajev, ki prihajajo iz okolice. Kaj je zame dobro, kaj slabo, kaj prijetno in kaj nevarno? Kakšno je moje prevladujoče telesno stanje, potrebujem več odločnosti ali umirjenosti?

 

Po drugi strani pa se z zavestnim gibanjem učimo bolj spontanih in primernih reakcij na občutke, ki jih prejmemo iz nas samih ali okolice. Kakšen odziv bo prinesel najboljši možen rezultat in kako lahko z najmanj truda opravim določeno nalogo, dosežem cilj? Kako se gibati, dihati in izražati bolj učinkovito, lahkotno in pristno?

 

Gibanje bomo spoznavali preko različnih preprostih, a močnih in tudi zabavnih gibalnih nalog, ki bodo omogočile zmanjšanje kronične in podzavestne mišične napetosti in globoko sprostitev.

 

Iz izboljšanja gibanja bomo prehajali v dvig učinkovitosti dihanja ter se naučili preko manipulacije dihanja umirjati naš živčni sistem – povečevati parasimpatično aktivnost, spodbuditi obnovo, rast, celjenje in nabiranje energije.

 

Po zvočni kopeli se bomo okopali še v gibalni kopeli – preko sprva počasnega gibanja vrnili k telesnim občutkom in prevzemanju nadzora nad gibanjem, kasneje pa bomo stopnjevali intenzivnost do te mere, da boste domov odšli poživljeni, prizemljeni in radostni.

ZDRAVLJENJE Z ZVOKOM

V obdobju tisočerih informacij, ki jih sprejmemo iz okolja skozi svoja čutila v intimo našega bitja, je izbira zunanjih dražljajev zelo pomembna za blaginjo življenja.

 

Zdravljenje teles z zvokom je starodavna tehnika, ki so jo uporabljali že tisoče let pred nami. Starodavne civilizacije so vedele, da vibracija in zvok pomembno vplivata na sprostitev ter vzpostavitev ravnovesja v telesu. Ko smo uravnovešeni znotraj telesa, smo bližje svoji resnici, intuiciji in viru življenjske energije.

 

Na delavnici »Zvok tišine, gibanje miru« se bomo s pomočjo zvoka uglasili s svojimi telesi in vstopili v popolno mirovanje. Obrnili se bomo proti sebi in svojim trenutnim telesnim potrebam. Tako bomo ustvarili prostor, kjer se bodo ugasnile dnevne skrbi in misli, telesa pa napolnila in postala bolj pretočna.

 

Med zvočno meditacijo sproščeno ležimo ali sedimo na blazinah. Prisluhnemo zvokom, opazujemo in čutimo, kaj se dogaja znotraj nas. Naša zaznava se med prepuščanjem zdravilnim zvokom poglobi in postane subtilnejša – pripelje nas bližje k sebi.

 

V stanju notranjega miru, ki ga dosežemo z vibracijami holističnih instrumentov in glasu, se bo sprožil proces samozdravljenja, dosegljiva pa nam bodo tudi globlja stanja zavesti. Med ustvarjanjem uporabljava razne instrumente, ki predstavljajo različne naravne elemente in podpirajo vse spektre bitja: šamanski boben, ropotuljice, dežna palica, zvončki, kristalne posode uglašene na 432 Hz, kitaro, vokal in druge.

 

Ti instrumenti ustvarjajo vibracije, ki blagodejno vplivajo na naše psiho-fizično stanje, sproži se proces razstrupljanja, sprostijo se nekatere čustvene in energijske blokade, telo poveča svoj energijski kanal in postane bolj pretočno, začutimo lahko izboljšan stik s seboj.

 

Vibracije na fiziološki ravni spodbudijo celice, da se postavijo nazaj v svoj ritem in tako z vsakim ustvarjenim zdravilnim zvokom uravnovesijo celoten organizem v svoje prvotno stanje delovanja. Z uporabo ritma in frekvence omogočimo, da se premaknemo z našega normalnega beta stanja (budno stanje) v alfa (sproščena zavest, vstopna točka v globlja stanja zvesti) in dosežemo celo theta (meditativno stanje) in delta stanje (spanje).

 

Živimo v svetu, kjer vse valovi. Vsaka vibracija je zvok in ni nivoja, ki se ga zvok ne bi dotaknil. Zato je zvok z izbrano namero zelo močno orodje, saj nam v naše življenje prinese darilo globoke sprostitve, samozdravljenja in odprtosti duha.

Ostale informacije

PRISPEVEK: 44€/osebo (plačilo se izvede z gotovino pred ali po dogodku)
KJE? Nataraja Studio v centru Ljubljane (Resljeva cesta 1, 1000 Ljubljana)
KDAJ? 5.6.2022, od 18h do 20h
KAJ POTREBUJEŠ? Udobna oblačila in steklenico vode. Za vse ostalo je poskrbljeno.
 
Klikni na spodnji gumb, izpolni spletni obrazec in se nam pridruži na delavnico,
ali pošlji sporočilo na naslednjo številko in e-mail naslov:
 
069 721 693 ali info@svetal.si
 
PRIJAVA JE OBVEZNA, SAJ JE ŠTEVILO MEST OMEJENO.

O izvajalcih

O Nacetu:

Sem Nace in uživam v miru, ki mu sledi gibanje, ki mu sledi mir.

 

Moje osnovno poslanstvo je raziskovanje samega sebe in življenja. Kot nekdanji športnik, magister kineziologije, osebni in kondicijski trener ter danes učitelj gibanja, sem v tesnem stiku s telesom in gibanjem že celo življenje.

 

Skozi poučevanje zavestnega gibanja in dihanja pomagam ljudem bolje čutiti in gibati svoje telo, preko tega pa odpravljati kronične težave in bolečine, urejati gibalne omejitve, spreminjati vzorce ki jim več ne služijo in jih opolnomočiti za bolj avtentično življenje.

 

Sem tudi učitelj AEQ metode 1. stopnje in AEQ dihanja 1. stopnje.

 

O Žigu in Zali:

Žiga in Zala sta celostna terapevta, ki svoj namen uresničujeta skozi zdravljenje z zvokom, energijsko terapijo, psihoterapijo in celostno podporo sočloveku.

 

V zvoku čutita ogromno zdravilno in povezovalno moč. Ker je dejansko vsaka vibracija zvok, ni nivoja, ki se ga zvok ne bi dotaknil. Tako kot prehrana je tudi zvok lahko zdrav ali nezdrav, učinek, ki ga ima na nas, pa je prav tako podoben.

 

Med zvočnimi meditacijami se Zala in Žiga energijsko povežeta s celotno skupino in intuitivno začutita tako individualne kot tudi potrebe skupine. Vsak zvok, ki je izbran, je ustvarjen z namenom podpore.

 

Njuna vizija je opolnomočiti ljudi, da se zavejo in spoznajo sebe ter sledijo svojemu notranjemu poslanstvu. Verjameta, da notranji mir in preseganje človeške podzavestne pogojenosti nista rezervirani samo za izbrane posameznike, ampak sta na razpolago vsakemu posamezniku, ki si tega zaželi in je vase pripravljen vlagati energijo in čas.

Veselimo se srčnega povezovanja s teboj!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *